Tips voor de voeten

Tips voor de voeten


Tips voor de ontspannen voet

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring de pijn dus niet en laat hier iets aan doen. Uw medisch pedicure kan u helpen om uw plezier in het lopen terug te krijgen.

Wij willen u in ieder geval een aantal bruikbare tips geven om voetproblemen tegen te gaan.

Het wassen van de voet Misschien vindt u het heerlijk om dagelijks uw voeten onder te dompelen in een warm bad. Ontspannend is dit zeker echter let er op dat u niet te lang blijft zitten. Uw voeten kunnen namelijk ernstig uitdrogen met als gevolg, een droge huid. Een te droge huid is een grote veroorzaker van wondjes en kloofjes, die op hun beurt weer een perfecte plek zijn voor een schimmel om zich te nestelen.

U kunt uw voeten dus het beste dagelijks wassen met handwarm water, zonder zeep. Droog de voeten goed af, vooral tussen de tenen, en trek pas na een paar minuten de sokken aan. Zo kunnen uw voeten extra drogen.

Vochtregulerende crème Niet alleen uw handen maar ook uw voeten kunnen een lekkere vochtinbrengende crème gebruiken. Breng de crème dagelijks aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Laat de crème goed intrekken en trek dan pas de sokken aan. Centrum Medisch Pedicure vertelt u graag welke crème het beste bij uw huidtype past.

Het voorkomen van ingegroeide teennagels Een juiste techniek voor het knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik een goede nagelknipper en knip de nagels recht af. Let er op dat u de nagels niet te kort knipt en knip ze nooit rond af. Loop alleen op goede schoenen met een perfecte pasvorm. Slecht zittende schoenen kunnen druk uitoefenen op de nagels waardoor ze kunnen ingroeien. Mocht dit gebeuren laat dit dan zo snel mogelijk behandelen.

Voorkom eeltranden en kloven aan de hiel Als u op te kleine schoenen loopt of vaak op schoenen met een open hiel, dan kunnen er eeltranden ontstaan. Eeltranden zijn een echt zomerverschijnsel. De huid van de hiel hangt min of meer over de rand van de schoen. Eeltranden gaan vaak gepaard met kloven. Omdat deze randen een verminderde elasticiteit hebben of te droog zijn kan de huid gaan splijten. Dit wordt een kloof genoemd. U kunt een kloof voorkomen door en iedere dag uw voeten in te smeren met een vochtinbrengende crème.

Schimmelinfectie aan de huid of aan de nagels Laat een schimmelinfectie aan de nagels behandelen bij Centrum Medisch Pedicure. Voor verdere uitleg leest u de pagina ‘schimmelnagel laseren’ op onze site.

Tot slot: Koop goede schoenen Het is al eerder genoemd maar het lopen op goede schoenen is een absolute must. Koop geen schoenen die te strak zitten alleen omdat ze mooi staan. Uw voeten verdienen het om verwend te worden. U loopt er tenslotte de gehele dag op.

Wanneer u schoenen gaat kopen kunt u het beste in de namiddag gaan. Uw voeten zwellen gedurende de dag altijd wat op. Let u bij de aanschaf van de schoen ook zeker op de breedte. (neem vooral geen grotere maat om de breedte te willen aanpassen)